Pilaf sarbesc

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 1362 vizualizari

 

O reteta delicioasa care nu necesita foarte mult timp si nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 300 ml orez
  • 900 ml supa de pui
  • 1 rosie decojita
  • sare
  • putin ulei (am folosit foarte putin, 2 linguri)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt.


Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine alb). Tocam rosia marunt, adaugam peste orez, dupa care turnam si supa clocotita. Punem capacul si lasam sa fiarba orezul. Timpul de fierbere depinde de orez, cel ma bine intre timp sa mai amestecam si sa gustam.


Daca se simte ca e aproape fiert inchidem capacul si lasam sub capac minute. Daca mai este nevoie adaugam sare.


Se serveste cu patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post recomand sa fierbeti supa din zarzavat proaspat, din care ulterior puteti face o salata cu muraturi si zeama de lamaie. (eu nu folosesc delicat, vegeta etc. )

2

am servit langa pulpe fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

10.05.2015, 10:23

Bun!

tarasmariana 1

10.05.2015, 18:49

roxana_simona 1

01.08.2015, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu supa de gaina