Pilaf sarbesc

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 2193 vizualizari

 

O reteta delicioasa care nu necesita foarte mult timp si nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 300 ml orez
  • 900 ml supa de pui
  • 1 rosie decojita
  • sare
  • putin ulei (am folosit foarte putin, 2 linguri)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt.


Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine alb). Tocam rosia marunt, adaugam peste orez, dupa care turnam si supa clocotita. Punem capacul si lasam sa fiarba orezul. Timpul de fierbere depinde de orez, cel ma bine intre timp sa mai amestecam si sa gustam.


Daca se simte ca e aproape fiert inchidem capacul si lasam sub capac minute. Daca mai este nevoie adaugam sare.


Se serveste cu patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post recomand sa fierbeti supa din zarzavat proaspat, din care ulterior puteti face o salata cu muraturi si zeama de lamaie. (eu nu folosesc delicat, vegeta etc. )

2

am servit langa pulpe fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

10.05.2015, 10:23

Bun!

tarasmariana 1

10.05.2015, 18:49

roxana_simona 1

01.08.2015, 17:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete