Pilimeni

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2009 | 11959 vizualizari

 

Este o reteta traditonala ruseasca.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa rece
        Umplutura:
  • 500 gr carne tocata, fie porc, vita si pui sau amestec
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilimeni:

Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min.


Umplutura: se amesteca toate componentele de mai sus (ceapa sa fie fin tocata).


Dupa ce s-a odihnit aluatul impartim in 4 si intindem foi subtiri. Acasa am o ustenila speciala care da forma pilimenelor, insa daca nu aveti se poate face la fel de bine forma cu un pahar sau taind patratele de 5 cm. Se pune carne pe mijloc si se lipeste. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun pilimenile si se lasa sa fiarba intre 7 -10 min. de preferinta sa gustati una.


Ca sos, se manaca fie cu smantana fie cu unt sau simplu cu otet.


Reteta video de pe youtube





Daca ti-a placut reteta noastra "Pilimeni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ninaishon 1

01.07.2010, 09:40

servirea se face in felul urmator: dupa ce le-ai scos de la fiert se pune unt ca sa nu se lipeasca si se amesteca bine, cind iti pui in farfurie adaugi cita smintina vrei si intr-o farfurie separata torni putin otet si inmoi fiecare pilimeana in otet si maninci, asa se serveste la noi

iri_iri 1

28.02.2012, 05:35

eu cred ca este bun oricum vrem sa mancam

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu carne afumata