Pink cupcakes

de Criss in Prajituri, 15 Mai 2012 | 1959 vizualizari

 

Aceste cupcakes-uri se doreau a fi de fapt cu totul si cu totul altceva.Am scos din congelator fructe de padure si albusuri pentru o Pavlova, dar am plecat de acasa si am cam uitat sa ma intorc. :)Dar cand am ajuns de la padure era deja prea tarziu pentru pavlova asa ca am facut niste cupcakes din albusuri, cu frosting de fructe de padure cu frisca.

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pentru frosting:

  • 300 g mix de fructe de padure
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 300 ml frisca
  • cateva mure pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pink cupcakes:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, aromele si in final faina cu praful de copt. Se pune compozitia in cosulete de hartie, in forme de briose si se coc briosele 25 minute.


(Aceasta reteta din albusuri merge foarte bine si pentru un blat de tort spre exemplu. E atat de pufos incat nici nu necesita insiropare. )


Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pink cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

jolygina 1

16.05.2012, 12:07

frumos

Criss 1

17.05.2012, 08:29

Multumesc mult dragelor.

Criss 1

17.05.2012, 08:30

Simona, si eu am o rezerva serioasa de albusuri si ma gandesc sa fac ceva cu ele in week-end. Mi-e gandul la o Pavlova. Sa vedem ce spun si baietii ca lor nu prea le place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu banane - de post