Prajitura cu capsuni

de lacrimioara in Prajituri, 30 Ian 2011 | 5151 vizualizari

 

reteta nu mai stiu de unde o am nu mai imi amintesc dar e excelenta aceasta prajitura super buna si racoroasa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua,
  • 200gr zahar,
  • 100ml ulei,
  • 100ml lapte,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 180 gr faina,
  • 1 budinca vanilie

.Crema:

  • 600 gr iaurt de capsuni,
  • 400gr capsuni,
  • 200 ml frisca,
  • 12 foi de gelatina,
  • 120 gr zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Preparare blat:ouale se bat spuma cu zaharu pana se ingroasa,se adauga treptat uleiu si laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu budinca si praful de copt amestecam bine pana la omogenizare.Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie si dam la copt la 180 grade 30 minute.


Preparare crema:capsunile care prealabil au fost spalate si lasate pe un servet sa se scurga le taiem bucati si le tocam cu blenderu,adaugam iaurtul peste capsunile tocate si mixam lasam deoparte si batem frisca cu zaharul(eu am pus mai multa frisca ca sa imi ajunga sa pun si deasupra) dupa ce am batut frica punem gelatina la imuiat in apa si apoi punem o cantitate putina de capsuni care au fost batute la baie de abur si dupa ce gelatina s-a imuiat o punem in cantitatea mica de capsuni care am puso la baia de abursi lasam pana se topeste apoi o amestecam cu restu de capsuni mixate si mixam sa se amestece bine,adaugam frisca peste capsuni si amestecam bine o dam la frigi o ora pana se intareste.Taiem blatul racit in 2 si punem o jumatate in tava in care a fost copt punem o parte din crema care s-a intarit deasupra se poate pune si alceva fiecare ce doreste eu am pus mai multa frisca ca sa imi ajunga si deasupra punem cealalta jumatate de blat si iar crema si ornam cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

cristinne 1

30.01.2011, 21:23

pot sa folosesc oare si capsuni decongelate ? ca pan la vara mor de pofta)

Julie 1

31.01.2011, 09:40

ce bine mai arata!

lia maria 1

31.01.2011, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine