Piramida de clatite cu visine si prune uscate

de Bucataras in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 8915 vizualizari

 

"Eu cred ca fiecare gospodina are reteta sa de preparare a clatitelor, dar iata cum prepar eu clatitele", spune Anisoara din Chisinau / Concurs Bucatarasul copiilor:

 

INGREDIENTE

  • 0.5 litru lapte
  • 3 oua
  • 50 gr. de apa plata
  • 2 pahare (200 gr) de faina de calitate superioara
  • sare putina
  • vanilie
  • o lingura de zahar pudra sau zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piramida de clatite cu visine si prune uscate:

Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute.


Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se prepara aproape 15 clatite .



Desertul din fotografie se prepara foarte usor. Se umple fiecare clatita cu dulceata de visine. Dupa ce se umplu 3 clatite cu visine , ele se invelesc in a PATRA clatita sub forma de tub.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite cu visine si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

27.03.2013, 11:06

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 08:49

grozava piramida asta

babi5 1

27.11.2014, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel