Piscoturi

de Criss in Prajituri, 12 Apr 2016 | 2284 vizualizari

 

  Piscoturile de sampanie sunt printre primele dulciuri sau biscuiti pe care ii mananca bebelusii. Ei bine, pentru bebelusa mea am vrut sa fac aceste piscoturi, pentru ca am vrut sa-i dau ceva facut de mine si nu cumparat, ceva care sa nu contina aditivi , e-uri, chimicale. Dar spre surprinderea mea, bebelina n-a fost prea incantata de ei. In primul rand nu vrea sa tina nimic in mana (biscuiti, coaja de paine, etc,) spre deosebire de alti copii de varsta ei care mananca singuri deja biscuiti, pufuleti. Eu pana acum nu i-am dat deloc pufuleti si nici alte produse, gen covrigi, biscuiti, pentru ca am considerat ca va avea tot timpul sa manance prostii de acum incolo. In fine, ma gandeam ca o sa-i placa piscoturile, dar a ros putin dintr-unul, dupa care n-a mai vrut. Nu-i nimic, mai are timp, asa ca piscoturile mele cel mai probabil vor ajunge intr-un tiramisu. Sigur ca piscoturile facute in casa nu vor avea niciodata forma perfecta a piscoturilor savoiardi cumparate, dar gustul e foarte bun si stiu sigur ce contin: oua, zahar, faina si vanilie.

 

INGREDIENTE

  • (28 bucati)
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -150 g faina
  • -1 plic zahar vanilat 
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana cand se topesc cristalele de zahar si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, se omogenizeaza, apoi se adauga faina treptat si se amesteca cu o paleta, cu miscari de jos in sus avand grija sa nu se lase bezeaua. Se inglobeaza toata faina si se omogenizeaza compozitia, care va fi destul de vartoasa. Se pune apoi compoziti rezultata intr-un pos cu dui rotund. (Eu am doar duiuri zimtate, astfel ca am folosit o punga careia i-am taiat coltul.) Se spriteaza bastonase cam de 10-12 cm lungime, la o distanta de 2 cm unul de celalalt, intr-o tava pe hartie de copt. Se pudreaza cu zahar, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc piscoturile timp de 12 minute. (Timpul de coacere difera in functie de cuptor. Piscoturile trebuie sa fie usor aurii pe margine, sa fie frme la atingere dar nu trebuie uscate foarte tare.) Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se desprind de pe hartia de copt. Se pastreaza intr-o cutie de tabla pentru fursecuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Criss 1

13.04.2016, 07:05

Multumesc mult.

Aletta 1

13.04.2016, 09:54

Criss 1

13.04.2016, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală (reteta video)