Piscoturi

de Criss in Prajituri, 12 Apr 2016 | 1634 vizualizari

 

  Piscoturile de sampanie sunt printre primele dulciuri sau biscuiti pe care ii mananca bebelusii. Ei bine, pentru bebelusa mea am vrut sa fac aceste piscoturi, pentru ca am vrut sa-i dau ceva facut de mine si nu cumparat, ceva care sa nu contina aditivi , e-uri, chimicale. Dar spre surprinderea mea, bebelina n-a fost prea incantata de ei. In primul rand nu vrea sa tina nimic in mana (biscuiti, coaja de paine, etc,) spre deosebire de alti copii de varsta ei care mananca singuri deja biscuiti, pufuleti. Eu pana acum nu i-am dat deloc pufuleti si nici alte produse, gen covrigi, biscuiti, pentru ca am considerat ca va avea tot timpul sa manance prostii de acum incolo. In fine, ma gandeam ca o sa-i placa piscoturile, dar a ros putin dintr-unul, dupa care n-a mai vrut. Nu-i nimic, mai are timp, asa ca piscoturile mele cel mai probabil vor ajunge intr-un tiramisu. Sigur ca piscoturile facute in casa nu vor avea niciodata forma perfecta a piscoturilor savoiardi cumparate, dar gustul e foarte bun si stiu sigur ce contin: oua, zahar, faina si vanilie.

 

INGREDIENTE

  • (28 bucati)
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -150 g faina
  • -1 plic zahar vanilat 
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana cand se topesc cristalele de zahar si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, se omogenizeaza, apoi se adauga faina treptat si se amesteca cu o paleta, cu miscari de jos in sus avand grija sa nu se lase bezeaua. Se inglobeaza toata faina si se omogenizeaza compozitia, care va fi destul de vartoasa. Se pune apoi compoziti rezultata intr-un pos cu dui rotund. (Eu am doar duiuri zimtate, astfel ca am folosit o punga careia i-am taiat coltul.) Se spriteaza bastonase cam de 10-12 cm lungime, la o distanta de 2 cm unul de celalalt, intr-o tava pe hartie de copt. Se pudreaza cu zahar, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc piscoturile timp de 12 minute. (Timpul de coacere difera in functie de cuptor. Piscoturile trebuie sa fie usor aurii pe margine, sa fie frme la atingere dar nu trebuie uscate foarte tare.) Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se desprind de pe hartia de copt. Se pastreaza intr-o cutie de tabla pentru fursecuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

13.04.2016, 07:05

Multumesc mult.

Aletta 1

13.04.2016, 09:54

Criss 1

13.04.2016, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro