Piscoturi de sampanie

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Apr 2016 | 6891 vizualizari

 

Le-am vazut la bucataras Criss si mi-a plouat in gura de pofta. Mi-am amintit ca in copilarie se gaseau la cofetarie si le zicea ''piscoturi de sampanie'', adica se serveau langa un pahar de sampanie....delicioase, ma abtin sa nu le mananc pe toate...ca poate mai vor si altii.....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • zahar pudra
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi de sampanie:

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de srae si le mixam bine, pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana ce zaharul se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam galbenusurile si amestecam usor sa le incorporam, cernem faina si o incorporam cu miscari lente de jos in sus. Luam un posh cu dui rotund, punem compozitia in el si apoi in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam bastonase de cca 10-12 cm , lasam distanta intre ele de cca 2-3 cm. Dupa ce am format bastonasele le pudram cu zahar si le dam la cuptorul preincalzit cca 12-14 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Piscoturile trebuie s afie aurii pe margi cand sunt gata. Se scot din cuptor se lasa cca 5 min apoi cu o paleta se dezlipesc de pe hartia de copt. Sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

simona72 1

13.04.2016, 11:13

An pus la pastrare reteta poate ma harnicesc si eu!

reisnaor_2006 1

13.04.2016, 17:43

la favorit cu ea

Catalina L 1

15.04.2016, 19:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane