Gogosi cu iaurt si crema de ciocolata

de dakris in Dulciuri, 5 Mar 2012 | 2929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • 250 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 80 ml ulei (si pt prajit in functie de marimea vasului)
  • 10 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 fiole esenta vanilie 
  • aprox. 800 g faina
  • finetti
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt si crema de ciocolata:

Mai intai se face o maia din: drojdie, 1 lingurita de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina care se amesteca intr-un bol si se lasa la loc cald pana se umfla si face basicute deasupra (aprox. 15 min).


Faina o punem intr-un castron mare, facem in mijloc un "cuib" in care adaugam: maiaua, restul de lapte (tot caldut), iaurtul si ouale (la temperatura camerei), zaharul, praful de sare, esenta de vanilie si uleiul. Framantam si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aprox. o ora).


In Finetti se adauga putin lapte cat sa capete consistenta unei creme.


Planseta pe care se framanta/modeleaza aluatul se tapeteaza cu faina.


Din aluat am format niste bilute si le-am intins cu facaletul obtinand o foaie ovala de aprox. 0.5 cm grosime. Am pus 2 lingurite de crema de ciocolata pe una din jumatatile foii si am petrecut cealalta jumatate peste prima rezultand o forma de ...portofel. :) Am presat bine cu degetele cele doua margini pentru a nu se desprinde la prajit.


Se lasa "portofelele" inca vreo 15 min pe planseta (sa mai creasca un pic) si apoi se prajesc pe ambele parti.


Uleiul trebuie sa fie incins.


Cand se racoresc un pic le presaram zahar pudra vanilat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

jolygina 1

06.03.2012, 16:04

delicioase

MIUTA 1

06.03.2012, 16:15

dakris 1

06.03.2012, 17:51

va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi rapide