Desert galuste cu caise

de MotanLaOale in Dulciuri, 16 Aug 2017 | 6502 vizualizari

 

Am avut ca inspiratie reteta Oanei https://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-71990.html.
Am schimbat fructele, cantitatile si unele ingrediente.
Au fost foarte bune rivalizand cu cele cu prune.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 15-18 caise mici
  • 150 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise:

Cartofii se fierb in coaja.


Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.


Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.


Se lasa apoi sa se raceasca.


Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.


Caisele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).


In interiorul prunelor, in locul samburilor, se pune zahar cu zahar vanilat si se pun pe o farfurie.


Intr-o tigaie, se pun 30 ml ulei, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu.


Cand se raceste, se amesteca cu zaharul ramas de la umplerea caiselor.


Peste cartofii raciti, se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!


Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustele.


Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem caisa in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.


Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele.


Eu le fac mici, sa fie coca putina si caisa suculenta.


Se pune la fiert o oala cu apa si sare.


Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.


Cand sunt fierte, ele se ridica singure la suprafata apei.


Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.


Se servesc caldute sau reci.


Daca mai este nevoie, se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.


Mie imi plac mai acrisoare!


Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Lucrati pe un blat bine infainat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

19.08.2017, 13:35

UrsanMihaela 1

19.01.2018, 18:10

nu am incercat cu aceasta umplura pana acum

MotanLaOale 1

19.01.2018, 19:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise