Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake

de Catalina L in Dulciuri, 17 Mar 2017 | 1054 vizualizari

 


Astazi, 17 martie, irlandezii din toata lumea sarbatoresc Sfantul Patrick. La origini, o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită cu fast, atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite.
Ziua Sf. Patrick a fost declarată Ziua Națională a Irlandei.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/prajitura-cu-bere-guinness-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 25 cl de bere neagra Guinness
  • 250 g de unt
  • 75 g de pudra de cacao
  • 400 g de zahar (am pus 300 g)
  • 2 oua
  • 150 g de smantana grasa
  • 275 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Topping:

  • 150 g de crema de branza Philadelphia
  • 10 cl de smantana grasa
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake:


Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).


Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.


Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.


Bateti smantana cu ouale si turnati peste compozitia precedenta.


Incorporati apoi, faina amestecata cu praful de copt si amestecati bine cu un tel.


Turnati compozitia in tava unsa.


Coaceti timp de 40-45 de minute (verificati cu o scobitoare).


Daca se coloreaza la suprafata prea tare, puteti acoperi cu o foaie de aluminiu.


Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic.


Scoateti din forma, puneti pe un gril si lasati sa se raceasca complet.


Decorati cu un topping din crema de branza Philadelphia :


Frecati bine branza cu smantana si zaharul. Puneti crema obtinuta deasupra prajiturii pentru a reprezenta spuma berii Guinness.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

19.03.2017, 21:11

Cam bine arata!

miki_a 1

20.03.2017, 00:30

O prăjitură tare interesantă! Îmi place textura și culoarea, iar de gust ....sigur e o plăcere!

simona72 1

20.03.2017, 12:18

Super! Imi plac aluaturile cu bere, iar reteta nu putea fi decat cu origini irlandeze...pare ca are o consistenta umeda, ceea ce pe mine ma incanta si mai tare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea