Pita din faina integrala

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 26 Apr 2016 | 1609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata, activa
  • 3 cani faina integrala
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita din faina integrala:

Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa.


Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana devine catifelat si elastic, adaugand faina daca este cazul.


Se unge un vas cu ulei de masline, se aseaza aluatul si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie complet uns cu ulei. Se lasa la crescut in loc cald 40 de minute- o ora, pana isi dubleaza volumul.


Se preseaza usor cu pumnul, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de disc nu foarte subtire. Se mai adauga faina, daca este cazul.


Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare. Se gatesc pita pe rand 1-2 minute.


Se pastreaza intr-un prosop curat, pana sunt toate gata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pita din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marcela1979 1

27.04.2016, 13:10

Rocsi 1

27.04.2016, 21:23

Ce pita bunaaaaa!

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:14

Exact pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varză proaspătă cu orez