Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am amncat varzari in Maramures, cand eram copil si am tinut neaparat sa fac si eu :D ( Nu stiu daca asa era reteta , dar au iesit foarte-foarte bune! ) Cand i-am spus lui Costel ce vreau sa fac, a zis ca nu pune gura pe asa ceva, dar cand au fost gata nu se mai oprea din mancat si laude :))) Pentru el, au fost de nota 12 :P Cred ca la asta a participat si whiskey-ul servit inainte =)))
Aluat:
Umplutura:
Drojdia uscata o frecam ( ca pe nes )cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si dizolvam bine. In vasul in care framantam turnam faina ( nu conteaza cantitatea, vom folosi cat avem nevoie ) , in mijlocul careia formam un crater. Drojdia frecata cu zarah o turnam in craterul format , acoperim vasul si-l dam 10 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.
Incepem si aducem cu mana faina spre mijlocul vasului, framantand aluatul . Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.
Acoperim iar vasul si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul isi va dubla volumul .
Varza o tocam fin si o scurgem bine de saramura. Tocam ceapa marunt si o calim in 4-5 linguri cu ulei, apoi adaugam varza fideluta, pe care o calim cca. 4-5 minute. Adaugam piper, marar si boia dulce de ardei.
Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem ( ca pe scovergi) . Punem pe jumatate 2-3 linguri vu varza calita , apoi aducem partea libera peste cea cu varza si lipim marginile ajutandu-ne de degete. Prajim pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.
Se servesc calde.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult