Placinte cu varza

de RODIMUR in Mancaruri de post, 8 Apr 2017 | 885 vizualizari

 

 Rețete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină de grâu
  • 40 grame drojdie
  • 1 praf de sare
  • apă caldă
  • 1 varză murată
  • 3-4 linguri ulei
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu varza:

Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit.


Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine suportă condimentele).


După ce aluatul a crescut suficient, se întinde o foaie de 5-6 milimetri grosime și se porționează, în funcție de mărimea dorită pentru plăcinte. Se întinde apoi cu sucitorul fiecare foaie de plăcintă, în formă de pătrat, se așază pe mijlocul ei o lingură de varză călită și se unesc/lipesc pe rând colțurile opuse ale pătratului de aluat.


Se așază plăcintele în tava în care s-a pus hârtie pentru copt și se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute (se verifică dacă plăcintele s-au copt/rumenit între timp și se scot mai devreme, dacă este cazul). Când sunt aproape gata, se ung plăcintele cu ulei, pentru a le face mai aspectuoase și se mai lasă puțin în cuptor.


Când plăcintele sunt coapte și rumenite, se scot din tavă și se așază într-un vas încăpător, după care le acoperim cu prosoape curate, pentru a le menține călduțe, cât mai mult timp și pentru a le da răgazul să se înmoaie. Dacă nu se acoperă plăcintele, ele se vor întări.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Musaca "de post cu varza si orez