Portofele cu varza calita

de vasimur in Mancaruri de post, 12 Mar 2018 | 7555 vizualizari

 

Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 22 “portofele”.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 1 varză mică
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit varza
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit „portofelele”
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu varza calita:

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se scurge bine varza de moare și se taie cât de mărunt ne place. Dacă este prea acră, varza se pune la „desărat”, în apă rece, cu cel puțin o oră înainte.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în uleiul încins, până ce se inmoaie. Se adaugă varza tocată mărunt și se amestecă mereu ca să nu se ardă. Când varza este călită, se pune piper după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, cât de mare dorim. Se pune umplutură după care se împăturește în două și se apasă marginile cu o furculiță, ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces.

Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma rotundă, poate să modeleze „portofele” cu mâna, mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prăjiți „portofelele” la foc mic ca să nu se ardă, în ulei încins în prealabil.

2

Prăjiți „portofelele” până ce devin aurii și ușor crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

trifadalia 1

15.03.2018, 14:56

bune rau trebuie sa fie

kytz 1

16.03.2018, 07:08

Ce mult îmi plac!

vasimur 1

16.03.2018, 10:10

Mulțumesc dragi prieteni, pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton