Pita dulce

de LUK in Prajituri, 7 Feb 2011 | 3012 vizualizari

 

"I-o fi spunand ei ,arromanii,pita dulce,dar mie-mi miroase de la o posta a sarailie si a placsinta dulce greceasca,deci tot a Balcani"..citat din Radu Anton Roman

Pentru ca azi am primit cartea "Povestile bucatariei romanesti" scrisa de sus numitul...multumesc bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita:
  • 250gr faina,
  • 100mlulei.
  • un vf de cutit de sare,
  • apa cat cuprinde(mie mi-a luat cam 50-60ml)
  • Pentru umplutura:
  • 250gr nuca(eu am pus cam 150)
  • Pentru sirop:
  • 100ml apa,
  • o lingura de miere,
  • coaja rasa de portocala,
  • o lingura de zahar,
  • o lingura de zahar vanilat,
  • o lingurita de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita dulce:

"Se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana..se intinde o foaie ,se taie in bucati late de o palma si lungi de doua..se unge fiecare foaie obtinuta cu ulei..


Se asterne cu nuci fiecare foaie..foaia se ruleaza si apoi se incolaceste melc..se unge tava cu ulei se aseaza pitutele corespunzatoare ,se pun in cuptor pana se rumenesc,15min(la mine a durat 45min..!)..Se lasa sa se raceasca apoi se toarna siropul fierbinte si se lasa sa zaca,sa se insiropeze"...am folosit cuvintele autorului pentru ca mi-a placut cum povesteste..

 

TIPS-URI

1

atentie la timpul de coacere..reteta spune 15min..eu le am copt 45min la 180 de grade..

2

la sirop eu am facut cantitate dubla

3

foile cred ca ar merge mai subtiri si atunci ar creste si numarul de portii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

08.02.2011, 19:45

frumoasa si buna trebuie sa fie

LUK 1

08.02.2011, 22:45

asa e Motane

adry88 1

04.07.2011, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac