Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta

de Satisfyyourcravings in Porc, 30 Noi 2016 | 951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burta de porc:
  • 200 grame burta de porc, cu strat de grasime
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • Pentru ananasul caramelizat:
  • 100 grame ananas (eu am folosit proaspat, dar se poate inlocui cu cel din conserva)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • Pentru ceapa murata:
  • 1 ceapa rosie de marime medie
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana otet din mere
  • 1 1/2 linguita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru servit:
  • 3 pita (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pita-din-faina-integrala-77354.html)
  • 30 grame branza feta
  • 1/2 avocado copt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.


Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 150 de grade Celsius si se mai lasa 30 de minute.


Timpul de coacere variaza in functie de grosimea si marimea bucatii de carne.


Se lasa la racit, apoi se taie felii si se stropeste cu grasimea din tigaie, pentru a evita uscarea excesiva a carnii.


Se taie ceapa julienne. Se amesteca restul ingredientelor necesare pentru ceapa murata, pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat. Se adauga ceapa si se lasa minim 1 ora la murat.


Ananasul se scurge de suc/sirop, daca este din conserva si se taie cuburi. Se amesteca cu zaharul si piperul Cayenne si se soteaza intr-o tigaie, cu ulei, la foc mediu spre mare, pana se caramelizeaza pe toate partile. Se transfera pe o farfurie.


Se incalzesc pitele intr-o tigaie fara ulei, cateva secunde. Se taie longitudinal, astfel incat sa rezulte un buzunaras care se umple cu feliile de burta de porc, ananasul caramelizat, ceapa murata, felii de avocado si branza feta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Camelya 1

30.11.2016, 16:40

Vai de mine! Ce pofta am!

diaconta 1

30.11.2016, 20:25

ce nebunie ai facut acolo

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **