Piure de cartofi cremos si pufos

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 903 vizualizari

 

M-am uitat saptamana trecuta la emisiunea ''Chefi la cutite" si tare mi-a facut pofta Scarlatescu cu piureul lui de cartofi. :) Am invat cateva trucuri de la chefi si astfel mi-am imbunatatit piureul. A iesit foarte pufos si cremos. Prietenul meu a zis ca este cel mai bun piure de cartofi pe care la mancat pana acum. :) 

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 150-200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cremos si pufos:

Pentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol sau pe o farfurie. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. Pentru noi este piureul perfect.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cremos si pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piure de cartofi cremos si pufos-0
Piure de cartofi cremos si pufos-1
Piure de cartofi cremos si pufos-2
Piure de cartofi cremos si pufos-3
Piure de cartofi cremos si pufos-4
Piure de cartofi cremos si pufos-5
Piure de cartofi cremos si pufos-6
Piure de cartofi cremos si pufos-7
Piure de cartofi cremos si pufos-8
Piure de cartofi cremos si pufos-9

COMENTARII (23)

marcela1979

marcela1979 1

14.04.2016, 18:54

mihaelar63

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:16

Camy data vii toare cat este fierbinte aduga si un ou intreg . Sa vezi atunci pufosenie

Camelya

Camelya 1

15.04.2016, 20:22

O sa incerc Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!