Piure de cartofi cremos si pufos

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 2126 vizualizari

 

M-am uitat saptamana trecuta la emisiunea ''Chefi la cutite" si tare mi-a facut pofta Scarlatescu cu piureul lui de cartofi. :) Am invat cateva trucuri de la chefi si astfel mi-am imbunatatit piureul. A iesit foarte pufos si cremos. Prietenul meu a zis ca este cel mai bun piure de cartofi pe care la mancat pana acum. :) 

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 150-200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cremos si pufos:

Pentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol sau pe o farfurie. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. Pentru noi este piureul perfect.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cremos si pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

marcela1979 1

14.04.2016, 18:54

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:16

Camy data vii toare cat este fierbinte aduga si un ou intreg . Sa vezi atunci pufosenie

Camelya 1

15.04.2016, 20:22

O sa incerc Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Degetele din piept de pui