Piure de cartofi cu carne de pui

de miremirc in Pui, 8 Dec 2011 | 7336 vizualizari

 

de la tusha mea :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui fiarta
  • 2 lg ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 1 lg vin
  • 2 lg ketchup
  • cartofi fierti
  • 1 lg unt
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de pui:

Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori :D Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.


Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.


Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.


Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi... fiecare dupa bunul plac .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mimmi 1

10.12.2011, 10:46

super arata !

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:11

foarte bine arata

babi5 1

18.11.2013, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu pulpe de pui