Piure de cartofi cu carne de pui

de miremirc in Pui, 8 Dec 2011 | 7085 vizualizari

 

de la tusha mea :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui fiarta
  • 2 lg ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 1 lg vin
  • 2 lg ketchup
  • cartofi fierti
  • 1 lg unt
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de pui:

Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori :D Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.

Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.

 Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.

 Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi... fiecare dupa bunul plac .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piure de cartofi cu carne de pui-0
Piure de cartofi cu carne de pui-1
Piure de cartofi cu carne de pui-2
Piure de cartofi cu carne de pui-3
Piure de cartofi cu carne de pui-4
Piure de cartofi cu carne de pui-5

COMENTARII (12)

mimmi

mimmi 1

10.12.2011, 10:46

super arata !

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:11

foarte bine arata

babi5

babi5 1

18.11.2013, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!