Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2015 | 7390 vizualizari

 

Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri.
Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.

Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.

Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.

Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.

Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.

In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.

Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!

Sper ca reteta mea sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Corinuta 1

07.12.2015, 18:39

ce fain arata!

Merisor 1

07.12.2015, 20:42

Multumesc, dragilor!

simona72 1

16.12.2015, 10:23

Uite! Ceapa aia caramelizata de la tine am invatat sa o fac super prezentare, super mancarica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel