Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2010 | 5388 vizualizari

 

Daca va place mamaliguta si ciupercile e pacat sa nu incercati aceata retata e si aspectosa si foarte gustoasa. probabil veti spune: "a, e foarte mult de lucru la ele". sincer nu e mult si efortul va fi pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ciuperci champinion
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 feliuta ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic struguri rosii
  • 2 rosii taiat cubulete
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2 oua
  • faina alba2- 3 linguri
  • ulei pt prajit
  • Mamaliguta pt picioruse la ciuperci si nu numai
  • 1 litru de apa
  • 300 g faina malai
  • sare
  • 300 g branza
  • 200 smantana
  • 100 g unt
  • Decor pt ciupercute:
  • maioneza 1 lingura
  • Ulei pt prajit ciupercile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta:

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine  toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul balsamic si pasta de tomate iar la final patrunjelul verde.Se ia cratita de pe foc se lasa putin sa se raceasca dupa care se toaca marunt toate cu badidora.

Ciupercile (palarioarele)se condimenteaza cu sare piper si se prajesc in ulei date prin oua cu faina pe ambele parti.

Se face mamaliguta:

Se pune apa si sarea la fiert, iar cand clocoteste se pune faina de malai ,se amesteca bine iar cand mamaliguta e fiarta se pune branza ,untul si smantana. Se amesteca bine toate si se ia cratita de pe foc.

Se unge un vas  mai inalt cu unt si se pune mamaliguta in el sa se raceasca.Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cu un paharel sau cu un cilindru pt piciorusul ciupercii.

Se pune sosul de rosii in farfurie, se pun cate 3 piciorusele din mamaliguta dupa care se pune cate o palarioara de ciupercuta prajita.Se poate orna cu puncte de maioneza sau pasta de tomate.

Se presara patrunjel verde si se serveste,este minunat si ca aspect si ca gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (47)

nadina73 1

21.09.2010, 11:39

adrianamerita sa o incerci

adriana_bobu 1

21.09.2010, 21:40

o s-o fac negresit dar pt o masa festiva....drept sa-ti spun is asa dragute ca numai le-as privi...mi-e mila sa le mananc

Anastasia 1

30.11.2011, 22:57

Extraordinar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii si telemea