Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2010 | 3019 vizualizari

 

Daca va place mamaliguta si ciupercile e pacat sa nu incercati aceata retata e si aspectosa si foarte gustoasa. probabil veti spune: "a, e foarte mult de lucru la ele". sincer nu e mult si efortul va fi pe masura

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ciuperci champinion
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 feliuta ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic struguri rosii
  • 2 rosii taiat cubulete
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2 oua
  • faina alba2- 3 linguri
  • ulei pt prajit
  • Mamaliguta pt picioruse la ciuperci si nu numai
  • 1 litru de apa
  • 300 g faina malai
  • sare
  • 300 g branza
  • 200 smantana
  • 100 g unt
  • Decor pt ciupercute:
  • maioneza 1 lingura
  • Ulei pt prajit ciupercile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta:

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul balsamic si pasta de tomate iar la final patrunjelul verde.Se ia cratita de pe foc se lasa putin sa se raceasca dupa care se toaca marunt toate cu badidora.


Ciupercile (palarioarele)se condimenteaza cu sare piper si se prajesc in ulei date prin oua cu faina pe ambele parti.


Se face mamaliguta:


Se pune apa si sarea la fiert, iar cand clocoteste se pune faina de malai ,se amesteca bine iar cand mamaliguta e fiarta se pune branza ,untul si smantana. Se amesteca bine toate si se ia cratita de pe foc.


Se unge un vas mai inalt cu unt si se pune mamaliguta in el sa se raceasca.Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cu un paharel sau cu un cilindru pt piciorusul ciupercii.


Se pune sosul de rosii in farfurie, se pun cate 3 piciorusele din mamaliguta dupa care se pune cate o palarioara de ciupercuta prajita.Se poate orna cu puncte de maioneza sau pasta de tomate.


Se presara patrunjel verde si se serveste,este minunat si ca aspect si ca gust

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

nadina73 1

21.09.2010, 11:39

adrianamerita sa o incerci

adriana_bobu 1

21.09.2010, 21:40

o s-o fac negresit dar pt o masa festiva....drept sa-ti spun is asa dragute ca numai le-as privi...mi-e mila sa le mananc

Anastasia 1

30.11.2011, 22:57

Extraordinar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne de pui