Piure in trei culori

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2017 | 625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 kg cartofi mov
  • 2 morcovi
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure in trei culori:

Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat.


Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam la foc mic, pana untul se topeste. Scoatem legumele din apa, atunci cand s-au fiert suficient. Pasam cartofii in boluri separate. Dupa ce i-am pasat, ii mixam putin pana ii transformam intr-o pasta pufoasa. Taiem morcovul in bucati mici si il facem pasta intr-un chopper. Adaugam jumatate din cantitatea de piure alb in pasta de morcovi. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam sare si piper, dupa gust, in fiecare piure. Adaugam in cantitati egale, amestecul de lapte cu unt in cele trei feluri de piure si amestecam pana la omogenizare. Asezam cele trei feluri de piure in asa fel, incat toate culorile sa iasa frumos in evidenta. Eu am pus cele trei feluri de piure, in posuri de unica folosinta si le-am montat in forme rotunde. Puteti servi acest piure alaturi de ce doriti voi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Camelya 1

25.05.2017, 10:06

Multumesc frumos!

oanapl 1

25.05.2017, 15:07

Waw! Ce bine arata!

anca_rm 1

25.05.2017, 15:23

delicios si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier