Pizza

de madi_marin in Pizza, 25 Apr 2010 | 3864 vizualizari

 

Reteta blatului e de la Oana, doar ca eu am injumatatit cantitatile. Pentru cine prefera blatul subtire...asta este reteta ideala. Iese perfect. Multumesc, Oana!

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • putina sare
  • 125 ml lapte rece
  • 3 felii de sunca de pui
  • cateva masline fara sambure
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • ulei
  • ierburi aromate pentru pizza
  • busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de degete, se mai poate adauga inca un pic de faina fata de cantitatea initiala. Se face sub forma de bila, se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.


Se pune o foaie de copt in tava mare de aragaz si se aseaza foaia de aluat intinsa subtire( rotunda sau dreptunghiulara). Se unge cu ulei si cu sos de rosii ( pasta de tomate desfacuta in putina apa), apoi se presara cu cascaval ras, cu ierburi si busuioc, se pun bucatele de sunca si felii de masline, apoi iar un strat de cascaval ras si se da la cuptor pentru 10 minute.


Se serveste cu ketchup sau simpla. E super buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

madi_marin 1

29.04.2010, 14:06

Sylvia....incearca cu incredere, noua ne-a placut foarte mult. eu eram de mult timp in cautarea unei retete de blat care sa ma multumeasca.... si cred ca am gasit-o...

Oana 1

07.05.2010, 20:49

Iamiii Reteta de blat cred ca este a Mayei daca imi aduc bine aminte O am scrisa intr-un caiet de muuult Cand n-am timp sa fac aluatul la MP il fac pe-asta, iese perfect!

madi_marin 1

08.05.2010, 09:03

oana...nici nu mai am cuvinte de lauda pentru blatul asta....e super. nici nu mai fac altfel, pentru ca am incercat o gramada de variante care nu m-au multumit deloc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos si usturoi