Pizza

de Adele in Pizza, 7 Dec 2015 | 1505 vizualizari

 

De obicei nu pregatesc pizza in acest fel ,dar mi-am adus aminte de matusa mea care imi pregatea acest fel de pizza si m-am pus pe treaba ... mai de dor ,mai de pofta :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 10 gr drojdie.
  • 15 sare.
  • 200 ml apa calda.
  • 1 lingurita cu zahar.
  • 2 linguri d eulei de masline.
  • Topping:
  • salam 100 gr.
  • 50 gr masline negre fara samburi.
  • 50 gr ciuperci din conserva.
  • 2-3 felii de ardel rosu.
  • 100 gr cascaval ras.
  • cateva bucati de telemea.
  • 100 gr de parmezan.
  • 50 sos de rosii.
  • 2-3 linguri ketchup.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.


Intr-o oala se pune putin ulei si se coace sosul de rosii amestecat cu ketchup ,se potriveste de sare si se lasa la foc potrivit cateva minute.


Cand alautul este crescut se imparte in doua (daca aveti o tava mai mica veti obtine 2 portii),se ia cate o bucata si se intnde direct in tava ,tapetata cu hartie de copt,cu ajutorul mainilor se aseaza uniform ,formand un strat de aproximativ 2 cm.Se acopera pentru 15 de ora ,dupa care se aseaza sosul de rosi ,salamul ,ciupercile,maslinele ,bucatile de ardei si telemea,se pune cascavalul ras si parmezanul.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos (20-25 minute) la 200°.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Adele 1

09.12.2015, 16:27

reisnaor_2006 1

10.12.2015, 13:36

DeliciidelaM 1

01.04.2016, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata