Pizza țărănească

de elucubratiiculinare in Pizza, 23 Oct 2012 | 1353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină + 2 linguri cu vârf.
  • o cană apă călduță,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 cub drojdie (cât o nucă),
  • 200 g ciuperci (mai mari),
  • 200 g kaizer,
  • 200 g cârnați semiafumați.
  • 100 g salam,
  • 200 g cașcaval,
  • 4-5 linguri suc de roșii,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sos de pizza dulce sau picant.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza țărănească:

Cernem făina într-un castron, facem în mijloc o adâncitură și adăugăm sarea, zahărul, drojdia și uleiul. Amestecăm ușor cu o lingură și turnăm apa călduță în ploaie. Amestecăm bine, până la omogenizare. Aluatul se răstoarnă pe o planșetă și se frământă bine, după care se lasă la dospit minim 30 minute la loc cald. În tava de la aragaz (cea mare de 32x32 cm) am întins aluatul cu mânuțele după ce am presărat făină din belșug (vreo 2 linguri).


Întindem sucul de roșii pe toată suprafața aluatului și presărăm busuioc și oregano. Aranjăm salamul tăiat, kaizerul, cârnații și ciupercile toate tăiate feliuțe subțiri. Presărăm cașcaval ras și dăm la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 20 minute la 180 grade C. Servim fierbinte cu sosul de pizza preferat.


Poftă bună!


PS: Se mai poate adăuga ceapă, ardei gras și porumb :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza țărănească" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Poliana 1

23.10.2012, 22:11

Vin si eu la o felie, chiar daca e tarziu de tot

adry88 1

23.10.2012, 22:16

a mai ramas si pentru mine o feliuta k tare buna ti-a iesit

Sim0na 1

24.10.2012, 13:45

mmm.. ce in fel arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pizza casei