Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin

de Rux in Pizza, 22 Oct 2011 | 7093 vizualizari

 

Aseara am avut o pofta nebuna de focaccia cu usturoi si inspiratia mea a fost Miha! Iti multumesc tare mult, a iesit senzationala si a mers perfect insotita de o bere Perroni!

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina alba
  • 35 ml ulei masline
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 7 gr drojdie uscata( 1 plic)

Pentru uns:

  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • 5 catei de usturoi 
  • cateva ramurele de rozmarin 
  • sare grunjoasa

In plus doua trei linguri faina pentru blatul facut cu mana( nu la masina) si ulei de masline pentru uns tava

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin:

Eu am amestecat toate ingredientele pentru blat si am framantat un aluat bun, am adaugat inca doua trei linguri de faina sa pot forma aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( probabil ca la masina de facut paine e altfel consistenta lui).

Am uns tava de cuptor in care am si facut focaccia cu ulei de masline din belsug si am pus coca. am lasat la crescut in jur de o ora la loc caldut( langa aragazul aprins cu focul mic).

Dupa o ora am intors aluatul si pe partea fara ulei si apoi am aplatizat coca cu palmele in tava fara sa trag de ea.

Apoi am facut cu degetele mici gropite in aluat pana la baza tavii.

Am presarat sare grunjoasa pe toata suprafata si am lasat sa se odihneasca inca 15 min.

Am amestecat uleiul cu apa, cu usturoiul zdrobit si cu rozmarinul frunzulite.

Pe toata suprafata am uns cu uleiul cu usturoi si rozmarin din belsug si am mai lasat inca 20 de min. Intre timp am incins cuptorul la 200 grade si am copt pana s-a rumenit( aproximativ 30 de min).

In toata casa mirosea superb si abia am asteptat sa o scot de la cuptor si desigur am servit-o calda aproape fierbinte...ce nebunie!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

24.10.2011, 22:01

de cand vreau si eu sa fac la ce bn arata cred ca prestez maine

Rux 1

26.10.2011, 19:10

Nu stiu daca ai prestat Kamy...dar merita

RoXx 1

13.02.2013, 13:31

Am incercat reteta zilele trecute si e delicioasa !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!