Pizza Calzone

de gaby_duceag in Pizza, 25 Sep 2013 | 2659 vizualizari

 

De cand am vazut la Camelia, pizza Calzone, am avut o pofta de nestavilit :D, spre bucuria copiilor, care adora pizza. Acum nu stiu daca e chiar ok denumirea, c-am studiat nitel si vad ca acest tip de pizza are o umplutura cu sos, cu umplutura calita, dar daca asa am gasit-o..ii zic si eu tot asa ca suna cool :)))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina alba
  • 50 grame malai
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda
  • ulei de masline
  • Umplutura
  • 200 gr sunca afumata
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 1/2 ceapa
  • ketchup
  • un catel usturoi
  • ulei de masline
  • putin cimbru
  • parmezan
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Pune intr-un bol ambele tipuri de faina, drojdia faramata, zaharul, sarea, si 20 ml ulei de masline. Adauga treptat apa caldutza (250-300ml) amestecand usor, omogenizand, dar opreste-te cand ai obtinut un aluat cu o consistentza ferma, elastica, usor de modelat.


Framanta 5 minute apoi acopera bolul si lasa aluatul la loc cald pentru 30min.


Toaca ceapa marunt, sunca cubulete, da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, si scurge ciupercile (eu am pus fierte, feliate).


Imparte aluatul in patru.. Fiecare bucata intinde-o cu sucitorul dandu-i forma ovala. Unge jumatate din suprafata fiecarei bucati cu un amestec din ketchup, un catel de usturoi tocat marut, o lingura de ulei de masline, putin cimbru (prepara mai mult sos sa-ti ajunga pentru toate bucatile), apoi imparte umplutura in 4 si pune pe fiecare. Trece partea de aluat lasata goala pe deasupra, acoperind umplutura, preseaza usor cu degetele si ruleaza putin marginea. Unge cu ketchup.


Aseaza toate bucatile in tava in care ai pus hartie de copt si baga tava in cuptorul preincalzit. Coace pana se rumeneste frumos. Daca doresti, inainte cu 5 minute de a fi gata, pune pe fiecare putin parmezan.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:25

foarte gustoasa

sebirizescu 1

12.12.2013, 23:53

buna pizza

babi5 1

15.12.2014, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone