Pizza Calzone

de Steffy in Pizza, 23 Noi 2013 | 2434 vizualizari

 

Va ofer o pizza delicioasa pentru toata familia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 grame faina
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • un cubulet de drojdie cat o nuca
  • o lingurita rasa sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 grame sunca de pui
  • 2 carnaciori
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 150 grame sunca presata
  • o cutie ton
  • 2-3 castraveciori acri
  • 2-3 gogosari acri
  • 150 grame cascaval
  • 4-5 linguri ketchup
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Pregatim aluatul in felul urmator: cernem faina intr-un vas si o impreunam cu sarea. Facem un locas in mijloc si maruntim drojdia impreuna cu laptele caldut. Amestecam usor si lasam sa cresca putin. Incepem sa incorporam usor faina, adaugand putin cate putin uleiul.


La inceput folosim o lingura pentru a omogeniza aluatul, apoi cand se mai leaga, folosim mainile. Framantam bine pana se leaga aluatul. Lasam sa se odihneasca si sa creasca intr-un vas acoperit cu un prosop, timp de o ora.


Intre timp pregatim umplutura: tocam marunt sunca presata, sunca de pui, ciupercile, castraveciorii si gogosarii. Taiem felii carnaciorii, dam pe razatoare cascavalul.


Cand a trecut ora de odihna a aluatului, il impartim in 4 bucati pentru a face 4 pizza. Punem faina pe masa unde intindem aluatul cu sucitorul.


Intindem bine fiecare bucata de aluat, sa aiba o grosime de maxim 1 cm. Punem o lingura de ketchup si intindem pe toata suprafata. Apoi adaugam din fiecare din ingredientele pentru umplutura (ciuperci, carnaciori, sunca, gogosari, castraveciori, ton, cascaval) doar pe jumatate din blat.


Acoperim partea cu umplutura cu partea libera a blatului, lipind marginile prin presare cu degetele. Putem folosi si o furculita pentru a le da o forma mai frumoasa. Ungem cu putin ou batut pizza si asezam pe o tava in care am pus hartie de copt. Repetam operatiunea cu a doua pizza.


Introducem la cuptor cate 2 pizza, timp de 20 minute, la cuptorul incins in prealabil. Apoi le facem pe urmatoarele 2 pizza.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

24.11.2013, 13:43

ralu_ca 1

24.11.2013, 15:13

Steffy 1

24.11.2013, 21:02

Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca