Pizza ciobaneasca

de Sim0na in Pizza, 9 Oct 2013 | 3559 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • 300 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline

Ptr. topping:

  • carnat de oaie afumat si picant
  • muschi de porc afumat
  • branza de burduf
  • ardei gras murat

Ptr. sos:

  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza ciobaneasca:

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand cu mana. Din cand in cand am mai pus si cate un praf de faina. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. Aluatul l-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava speciala ptr pizza, l-am uns cu sosul nepicant si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 5 minute. Am scos tava din cuptor am adaugat mozzarella, apoi am pus carnatul de oaie si muschiul de porc pe care le-am calit putin in ulei, fasiile de ardei si bucati de branza de burduf. Am dat tava din nou la cuptor, pentru cca 15 minute.

A iesit o bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lavinia 1

10.10.2013, 10:16

o bunatate

Sim0na 1

10.10.2013, 13:12

Va multumesc ptr aprecieri! Reteta este `nitel adaptata.. da` nu cred c`ar refuza vre-un cioban asa o pizza! Al meu "cioban" n`a refuzat-o Va cu drag!

Corinuta 1

10.10.2013, 13:15

Ce fain arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami