Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci

de Andra_Constantinescu in Pizza, 29 Apr 2017 | 1838 vizualizari

 

Mi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat si aluatul rapid si foarte bun al Adniei (sper ca nu gresesc numele).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei
  • 170 ml apa calduta
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 150 g sunca
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g porumb dulce din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g masline negre cu samburi
  • 200 g mozzarella rasa
  • 2 linguri de ketchup dulce pentru presarat pe deasupra pizzei
  • Diametru tava: 34 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.


Faina, praful de copt, sarea, uleiul si apa calduta se amesteca si se framanta, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde apoi cu ajutorul unui sucitor, pe masa de lucru unsa cu ulei, dupa care se asaza intr-o tava unsa cu ulei.


Ketchupul se amesteca cu frunzele de busuioc proaspete (spalate si tocate), cu putin maghiran uscat si cu putin oregano uscat, dupa care se unge aluatul cu acest amestec. Se presara sunca taiata cubulete, apoi ciupercile (spalate si feliate), mazarea si porumbul (clatite cu apa si zvantate), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat in felii subtiri), maslinele (clatite cu apa si taiate bucatele), mozzarella rasa si ketchupul dulce. Se introduce tava la cuptor, pana cand totul este bine patruns si blatul este copt.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

merisor 1

04.05.2017, 10:57

Ancutsa 1

29.10.2018, 16:59

Draga Andra, mi-a placut mult pizza pregatita de tine si m-a inspirat sa pregatesc si eu ceva asemanator aici https://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-toamna-cu-aluat-nedospit-88356.html
Multumesc frumos!

Andra_Constantinescu 1

29.10.2018, 18:13

Ma bucur ca ti-a placut, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa