Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci

de Andra_Constantinescu in Pizza, 29 Apr 2017 | 1140 vizualizari

 

Mi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat si aluatul rapid si foarte bun al Adniei (sper ca nu gresesc numele).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei
  • 170 ml apa calduta
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 150 g sunca
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g porumb dulce din conserva
  • 100 g mazare din conserva
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g masline negre cu samburi
  • 200 g mozzarella rasa
  • 2 linguri de ketchup dulce pentru presarat pe deasupra pizzei
  • Diametru tava: 34 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.


Faina, praful de copt, sarea, uleiul si apa calduta se amesteca si se framanta, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde apoi cu ajutorul unui sucitor, pe masa de lucru unsa cu ulei, dupa care se asaza intr-o tava unsa cu ulei.


Ketchupul se amesteca cu frunzele de busuioc proaspete (spalate si tocate), cu putin maghiran uscat si cu putin oregano uscat, dupa care se unge aluatul cu acest amestec. Se presara sunca taiata cubulete, apoi ciupercile (spalate si feliate), mazarea si porumbul (clatite cu apa si zvantate), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat in felii subtiri), maslinele (clatite cu apa si taiate bucatele), mozzarella rasa si ketchupul dulce. Se introduce tava la cuptor, pana cand totul este bine patruns si blatul este copt.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

01.05.2017, 19:19

Super!

Camelya 1

01.05.2017, 19:58

Uuuuu, ma topesc de pofta!

merisor 1

04.05.2017, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca