Pizza cu blat pufos

de dariadeea in Pizza, 2 Iun 2013 | 28253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare,
  • zahar
  • o lingura de malai
  • Pentru sos:
  • 100 g rosii pisate din conserva
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • cimbru,oregano dupa gust,
  • sare
  • Pentru topping:
  • 250 g cascaval
  • 300 g sunca praga
  • masline
  • ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva felii de salam uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Mai intai am pregatit blatul.Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri.


Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus si oul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic.L-am uns cu o lingura de ulei si am format o sfera pe care am lasat-o sa creasca cam 2 ore.


Pentru sos am pus intr-o craticioara uleiul si usturoiul tocat marunt,rosiile pisate,cimbru,oregano,un praf de sare si am lasat sa fiarba un pic.


Pentru topping,am dat cascavalul prin razatoare,sunca presata am taiat-o cuburi,ardeiul fasii de 2 cm,maslinele le-am taiat rondele,(am folosit fara samburi) ciupercile le-am lasat asa(am luat la borcan)


Cand aluatul si-a dublat cantitatea l-am intins intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt pe care am presurat o lingura de malai.Am intins sosul de rosii,jumatate din cantitatea de cascaval(pentru o legatura mai buna a topingului),apoi sunca,ciupercile,cateva felii de salam uscat,maslinile ardeiul si am bagat la cuptor cam 25-35 min.Iin ultimile 10 min am pus si restul de cascaval deasupra si am lasat sa se topeasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

05.06.2013, 19:57

Vreau si eu ....pizzaaaaaa!!!

dariadeea 1

05.06.2013, 20:24

servesc pe toata lumea...

babi5 1

06.06.2013, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
O pizza de te lingi pe degete