Pizza cu blat pufos

de dariadeea in Pizza, 2 Iun 2013 | 27310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare,
  • zahar
  • o lingura de malai
  • Pentru sos:
  • 100 g rosii pisate din conserva
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • cimbru,oregano dupa gust,
  • sare
  • Pentru topping:
  • 250 g cascaval
  • 300 g sunca praga
  • masline
  • ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva felii de salam uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Mai intai am pregatit blatul.Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri.


Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus si oul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic.L-am uns cu o lingura de ulei si am format o sfera pe care am lasat-o sa creasca cam 2 ore.


Pentru sos am pus intr-o craticioara uleiul si usturoiul tocat marunt,rosiile pisate,cimbru,oregano,un praf de sare si am lasat sa fiarba un pic.


Pentru topping,am dat cascavalul prin razatoare,sunca presata am taiat-o cuburi,ardeiul fasii de 2 cm,maslinele le-am taiat rondele,(am folosit fara samburi) ciupercile le-am lasat asa(am luat la borcan)


Cand aluatul si-a dublat cantitatea l-am intins intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt pe care am presurat o lingura de malai.Am intins sosul de rosii,jumatate din cantitatea de cascaval(pentru o legatura mai buna a topingului),apoi sunca,ciupercile,cateva felii de salam uscat,maslinile ardeiul si am bagat la cuptor cam 25-35 min.Iin ultimile 10 min am pus si restul de cascaval deasupra si am lasat sa se topeasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

05.06.2013, 19:57

Vreau si eu ....pizzaaaaaa!!!

dariadeea 1

05.06.2013, 20:24

servesc pe toata lumea...

babi5 1

06.06.2013, 17:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat