Pizza cu blat pufos, fara framantare

de Oana in Pizza, 2 Dec 2011 | 46446 vizualizari

 

Reteta by Ana Maria! Bravo Ana, imi place foarte mult site-ul tau!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 g faina
  • o lingurita de sare
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • 270 ml apa la temperatura camerei
  • sos:
  • pasatta de rosii
  • oregano
  • sare
  • topping:
  • ardei gras (rosu, verde, galben)
  • porumb
  • ceapa rosie
  • bacon
  • pastrama de curcan
  • mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos, fara framantare:

Aluatul trebuie facut inainte cu 8-10 ore. Ori de seara si preparata pizza dimineata sau invers. Eu am facut aluatul dimineata cand am plecat la serviciu si seara am facut o pizza delicioasa!


E simplu! faina se amesteca cu sarea intr-un castron mai mare si mai inalt. Drojdia se freaca cu zaharul pana devine lichida, se dizolva apoi in apa si se adauga peste faina. Se amesteca cu lingura in castron pana se incorporeaza faina, se acopera castronul cu folie si se pune in frigider. Totul dureaza maaaaxim 5 minute! Cand veti scoate apoi castronul din frigider, aluatul va fi dospit si castronul plin! Pe masa infainata si cu mainile infainate se rastoarna aluatul si usor se intinde in forma dorita. Este foarte elastic si nu se lipeste de maini. Eu l-am intins pe o foaie de copt si am pus in tava de la aragaz, insa aluatul este mult si merge intins mai subtire pentru doua pizza.


Buuun! am turnat apoi sosul de rosii (Bio, de la megaimage sau Cirio, cele la cutie de carton), am pus oregano si putina sare. Deasupra mozzarella rasa, toppingurile- dupa gust, deasupra iar mozzarella.


Cuptorul trebuie sa fie bine incins si chiar tava in care se coace pizza e bine sa fie bine incinsa. Se lasa la copt maxim 10 minute, pana se umfla marginile si se rumenesc usor.


Este cea mai buna pizza! Absolut delicioasa! Imi place mult de tot blatul asta!!


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos, fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

27.01.2014, 14:44

ioannapreda 1

01.02.2014, 20:34

am incercat-o astazi si a iesit super...

Oana 1

19.02.2014, 09:04

Ma bucur, Ioanna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos