Pizza cu branza de casa

de Zamfira in Pizza, 21 Sep 2012 | 6835 vizualizari

 

Este reteta pizzei margherita, aluat, sos de rosii, busuioc si mozzarella.
Pizza nu se trage din Italia ci din Grecia. Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente.
Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea!
Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila. Prima pizza adevarata a fost facuta de brutarul Raffeale Esposito in Napoli, Italia.
Dupa cum spune legenda, Esposito a vrut sa produca un fel de paine care sa fie diferita de celelalte care se vindeau in Napoli. Mai intai a incercat sa adauge numai branza, apoi sos, dedesubt si i-a dat forma unei placinte rotunde.
Creatia sa a fost placuta imediat, si Esposito a fost chemat sa faca niste pizza pentru vizita Regelui Umberto si Reginei Margherita in 1889. A facut o pizza in trei culori: cu branza alba, sos rosu si condimente, ca sa reflecte steagul italian si loialitatea sa fata de tara.
A fost o realizare grozava, si a numit-o pizza margherita dupa numele reginei.
http://www.stilfeminin.ro/gastronomie/Istoria-pizzei-si-secretele-ei-ascunse.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g. faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 g. unt
  • 100 ml apa
  • sos de rosii
  • oregano, cimbru, busuioc
  • branza de casa sau mozzarella
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza de casa:

Pregatirea aluatului: omogenizam drojdia cu zaharul, putina faina si apa calduta si-l lasam la caldura pentru 10 minute. Cernem faina, turnam compozitia de drojdie crescuta, sare, untul topit si putin racit, apoi incet, incet 100 ml apa calduta. Dupa o omogenizare completa, aluatul este lasat la un loc caldut pentru dospit timp de 30-40 de minute.


Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru pizza, unsa si tapetata cu faina sau o tava obisnuita tapetata cu hartie pentru copt. Ungem suprafata aluatului cu un sos de rosii, presaram oregano, cimbru si busuioc, iar in final branza de casa sau mozzarella.


Timp de coacere: 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

iri_iri 1

22.09.2012, 21:12

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:45

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 17:11

de 2 ori super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Pizza quatro formaggi