Pizza cu carne tocata

de Meea in Pizza, 10 Aug 2017 | 350 vizualizari

 

Ne place mult de tot pizza! Și vai ce ne mai place să frământăm aluatul. Pfiuu, mai ales mie! Se spune că dacă exersezi mult timp un lucru, iese din ce în ce mai bine și este din ce în ce mai ușor. Dar oare de ce nu mi se aplică și mie acest lucru? haha:)). Încă plâng când știu că trebuie să frământ, dar nu se compară nimic cumpărat cu ceva făcut în casă! Oh măcar de s-ar compara și aș scăpa și eu de frământat! Nu ne înțelegem bine deloc, oricât aș încerca, frământatul rămâne coșmar pentru mine. Aștept totuși ziua cea mare când mă va salva dragul meu prieten pe care îl aștept cu atâta drag: MAȘINA DE FRĂMÂNTAT ALUATUL! Nu sunt adepta ”robozitării” din zilele noastre, am impresia că deși totul este la ”comandă” în ziua de azi, noi nu mai știm să facem nimic! Prefer să mă știu capabilă de rezolvat lucruri pe cont propriu, decât să fiu la mâna robotizării sau tehnologiei. Ne plângem tot mai mult și așa ne îngreunăm viața și mai mult. Cheia fericirii pe pământ este mulțumirea!

          Și sunt mulțumită, dar taaare mulțumită aș fi dacă aș avea o mașină de frământat aluatul. DOAR ATÂT! În rest fac eu tot haha:)).

          Până atunci, vă las astăzi o rețeta de pizza cu carne tocată, absolut delicioasă și rar întâlnită! Spor la frământat!
                                                      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat (3 buc. pizza):
  • 1 kg făină
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie uscată
  • 2 lingurițe zahăr
  • sare
  • 6 linguri ulei de măsline
  • Ingrediente sos de roșii:
  • 2 roșii
  • 1 gogoșar murat
  • 2 lingurițe sos de soia
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia iute
  • pătrunjel uscat
  • Ingrediente umplutură:
  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • sare
  • mozzarella
  • cașcaval
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carne tocata:

Pregătim aluatul pentru pizza. YAAY!


Punem făina într-un vas, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu laptele călduț, drojdia fărâmițată, zahărul și puțină sare. Lăsăm amestecul din cuibușor să se umfle pentru 20 de minute. Punem apoi și uleiul și începem să amestecăm aluatul cu o lingură de lemn, atât cât se poate. După ce aluatul devine imposibil de amestecat cu lingura, începem F R Ă M Â N T A T U L. Nuuuuuu!!! Ne revenim și mai adăugăm făină la nevoie, în timp ce frământăm. La final, trebuie să obținem un aluat omogen și elastic. Punem aluatul într-un vas, îl acoperim cu un prosop și lăsăm aluatul la dospit pentru 20 de minute, la un loc ferit de curent și cât de sus (eu l-am pus sus pe dulap).


Pentru sosul de pizza, tăiem mărunt roșile și gogoșarul și le punem la călit în ulei de măsline, până când acestea devin moi. Adăugăm apoi restul condimentelor și pasta tomată (în funcție de cât de mult sos doriți să aveți). *Dacă doriți să îngroșați sosul, adăugați 1 lingură de făină amestecată cu 2 linguri de apă.


Separat, tocăm ceapa și o punem la călit. Adăugăm carnea tocată și puțină apă (1/2 pahar) și lasăm carnea pe foc până când aceasta își schimbă culoarea.


Împărțim aluatul dospit, sosul și carnea în 3 părți egale. * După cum am scris și mai sus, din acest aluat vor ieși 3 bucăți de pizza. Întindem o bucată de aluat în tavă și o ungem cu sos de roșii, carne tocată, cașcaval, mozzarella și cimbru.


Lăsăm pizza la cuptor până când aluatul și cașcavalul s-au rumenit. Procedăm la fel și celelalte 2 bucăți de aluat.


Savurăm din toată inima pizza proaspătă și ne bucurăm de rezultatul frământării haha:))!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/08/pizza-cu-carne-tocata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

10.08.2017, 20:49

Rocsi 1

10.08.2017, 20:53

Imi place de numa, numa!

dantes 1

12.08.2017, 18:03

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de cartofi