Pizza cu cartofi noi

de articook in Pizza, 25 Iun 2010 | 3937 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 1 portie pizza

  • 4 cartofi noi, fierti in coaja, curatati si feliati subtire
  • 6-7 linguri sos de tomate
  • 6 bucati de cascaval
  • rozmarin
  • patrunjel uscat
  • ulei de masline
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat

  Ingrediente aluat pt 2 portii:

  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu cartofi noi:

Da clik aici pentru reteta de sosuri si aluat pizza.



Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza feliile de cartofi si bucatile de cascaval si condimenteaza cu rozmarin, patrunjel, sare si piper negru proaspat macinat. La final stropiti cu putin ulei de masline si introduceti in cuptor pentru 15, 20 min. la 200 C.



Prepararea aluatului:Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena.


Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2,3 parti egale. In functie de cat de subtire vreti sa faceti pizza. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt sau ulei de masline, inainte sa asezati aluatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ela 1

25.06.2010, 17:49

interesant eu am o reteta cu blatul facut din cartofi,dar nu am facut-o niciodata

Laly 1

25.06.2010, 17:55

Cred ca merita incercata piza intoate variantele posibile.Sigur este tare buna

nadina73 1

26.06.2010, 17:51

ce ideie minunata nu am mancat pana acuma super 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza delicioasa