Pizza cu cartofi noi

de articook in Pizza, 25 Iun 2010 | 4555 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 1 portie pizza

  • 4 cartofi noi, fierti in coaja, curatati si feliati subtire
  • 6-7 linguri sos de tomate
  • 6 bucati de cascaval
  • rozmarin
  • patrunjel uscat
  • ulei de masline
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat

  Ingrediente aluat pt 2 portii:

  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu cartofi noi:

Da clik aici pentru reteta de sosuri si aluat pizza.



Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza feliile de cartofi si bucatile de cascaval si condimenteaza cu rozmarin, patrunjel, sare si piper negru proaspat macinat. La final stropiti cu putin ulei de masline si introduceti in cuptor pentru 15, 20 min. la 200 C.



Prepararea aluatului:Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena.


Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2,3 parti egale. In functie de cat de subtire vreti sa faceti pizza. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt sau ulei de masline, inainte sa asezati aluatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ela 1

25.06.2010, 17:49

interesant eu am o reteta cu blatul facut din cartofi,dar nu am facut-o niciodata

Laly 1

25.06.2010, 17:55

Cred ca merita incercata piza intoate variantele posibile.Sigur este tare buna

nadina73 1

26.06.2010, 17:51

ce ideie minunata nu am mancat pana acuma super 5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pizza salami