Pizza cu creveti si sparanghel

de Brindusa in Pizza, 8 Ian 2011 | 2288 vizualizari

 

O pizza foarte fina si alba, adica fara pasta de tomate.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 400 g faina 650
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana ( 250 ml) apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru topping

  • 250 g creveti curatati
  • 150 g bacon, taiat fasii subtiri
  • 3- 4 catei de usturoi, taiati feliute subtiri
  • 1/2 ardei iute uscat (sau dupa gust) taiat feliute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g mozzarella, taiata bucati
  • cateva varfuri de sparanghel oparite in apa (eu am avut in congelator de asta primavara)
  • piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu creveti si sparanghel:

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.

In timp ce aluatul creste, pregateste toppingul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga usturoiul si ardeiul iute si lasa 2-3 minute la foc mediu, ca sa aromatizeze uleiul.

Pune baconul si amesteca, pana ce acesta se caramelizeaza.

Adauga crevetii si lasa cam 1 minut pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie gatiti total, ci doar sa capete o usoara culoare rozalie. Oricum o sa se gatesca in cuptor.


Pe blatul intins in tava imprastie uniform mozzarella. Pune crevetii din loc in loc. Imprastie si baconul. Toarna uniform si uleiul din tigaie.

Imprastie si sparanghelul

Pune in cuptorul incalzit foarte bine si coace la foc mare 15 - 20 minute.

Se serveste calda, presarata cu piper proaspat rasnit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu creveti si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Oana 1

09.01.2011, 17:56

Mama, ce nebunie! de senzatie

Brindusa 1

09.01.2011, 22:34

pupici pentru toata lumea

Mersic.

ionix 1

10.01.2011, 16:47

aşa ceva o să-i fac soţului de ziua lui suuper!
ps: eşti o superbă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie