Pizza cu doua blaturi

de nadina73 in Pizza, 13 Iul 2010 | 9047 vizualizari

 

Avem o problema mare noi,piticilor mei le place mult pizza mai ales lui Rares, asa ca m-am gandit sa o fac cu doua blaturi, sa vedem cum e. E grozava, va spun sincer merita

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 500 faina
  • 20 drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 200 apa acalduta
  • 50 ulei masline
  • Umplutura:
  • 2 conserve carne de porc (450 g ambele)
  • 300 g cascaval sau branza
  • 150 g masline negre fara samburi
  • pasta de tomate
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ou crud pt uns
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu doua blaturi:

Se pun toate ingredintele pentru blat in masina de paine si se lasa la framantat si dospit.

Se imparte aluatul in 2 si se intind doua foi cat tava in care  coaceti pizza. Eu am pus in cea de la aragaz si e de 45/37 (deci am masurat tava fetelor) se unge tava cu putin unt sau ulei apoi se pune foaie ,dupa care se unge bine cu pasta de tomate se pune oregano apoi umplutura.

Pt umplutura am zdrobit cu furculita carnea din conserve(2),ardeiul si maslinele le-am tocat cu badidora,apoi le-am amestecat cu branza .

Se amesteca bine toate impreuna apoi se pun peste blatul de pizza in tava dupa care se intinde cea de a doua foaie apoi se unge bine cu  ou se decoreza dupa bunul plac si se da la cuptor pentru 30-40  minute la 170 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
pizza cu blat de franzela