Pizza cu macrou afumat si calamar

de simona72 in Pizza, 17 Dec 2013 | 2230 vizualizari

 

Am avut cerere de pizza, de calamar...asa ca, tentaculele de la calamar le-am pastrat pt pizza, iar pe langa am mai adaugat cateva ingrediente pt plus de gust si aroma...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina
  • 1/4 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • tentaculele de la 1 calamar mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 macrou afumat
  • 1 mana de masline Kalamata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 200 cascaval
  • pt sos:
  • 100 ml suc de rosii de casa
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita musuioc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu macrou afumat si calamar:

Aluatul de pizza a fost framantat in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit pt 15 minute.


Intre timp am pregatit umplutura pt pizza: cascavalul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, macroul l-am curatat de oase si l-am rupt in bucatele, iar tentaculele de calamar le-am pus pt 10 minute la marinat in 1 lingura ulei de masline si zeama de lamaie, un praf de sare si piper. Dupa marinare le-am pus la calit intr-o tigaie pt 3-4 minute si le-am taiat apoi bucati mai mici.


Pt sos: am amestecat toate ingredientele, pe care le-am pus mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce aluatul a crescut, am intins cu sucitorul aluatul, dandu-i o forma rotunda. L-am pus in tava de pizza, peste aluat am pus sosul, cascavalul ras, bucatile de calamar, macroul afumat, maslinele si ceapa rosie taiata pestisor. Am lasat tava pe caloriferul cald pt 10 minute, apoi am dat-o la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa nu prajiti calamarul mai mult de 5 minute, altfel devine cauciucat

2

serviti cu sos alb de iaurt cu usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu macrou afumat si calamar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.12.2013, 09:20

mena29 1

19.12.2013, 20:37

Bunatate!

mihaelam90 1

20.12.2013, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Colaci turcesti