Pizza cu mere si mascarpone

de madi_marin in Prajituri, 26 Feb 2010 | 3106 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 lingura ulei
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 1 lingurita cu drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 5 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • coaja de citrice confiata
  • 125 g mozzarella
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri cu zahar brun
  • scortisoara
  • gem de fructe de padure

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mere si mascarpone:

Se pun toate ingredientele pentru aluat la masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.


Intre timp preparam umplutura: se pune zaharul la caramelizat cu cateva picaturi de apa. Cand e gata se da deoparte. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun peste caramel, se presara cu scortisoara si cu zaharul brun si se da vasul la cuptor la foc potrivit pana ce merele s-au inmuiat . Se dau apoi la racit.


Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata in foaie potrivit de subtire. Se tapeteaza o forma detasabila cu hartie de copt, se pune aluatul , se unge cu mascarpone, se pun deasupra merele cubulete , cojile de citrice confiate si se presara bucatele de mozzarella. Se da forma la cuptor pana ce se coace aluatul. Se scoate din forma inca fierbinte si se unge cu ajutorul unei pensule cu gemul de fructe de padure. E buna si calda si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

susu 1

26.02.2010, 22:13

Foarte interesanta reteta. Nu stiu cum faceti voi dar eu daca nu as fi facut sport cu siguranta aveam 200 kg la cat gatesc.

madi_marin 1

27.02.2010, 09:31

fetelor...ma bucur ca va place ......mi-era pofta de ceva cu mere si ....mi-a trecut asta prin cap.....

adnas54 1

27.02.2010, 22:18

Chiar ca-i o idee noua... trebuie incercat...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone