Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella

de Andra_Constantinescu in Pizza, 11 Mai 2015 | 2012 vizualizari

 

Aluatul pentru blat este facut dupa reteta lui Merisor, iar mie imi place tare mult. Si mi-ar fi placut si mai mult daca nu uitam sa pun sare in aluat :)))
Am facut una in cuptor si una la tigaie.

 

INGREDIENTE

  • Reteta pentru doua pizza cu diametrul de 24 cm:
  • Aluat:
  • 25g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 200 ml lapte caldut;
  • 50 ml ulei;
  • circa 500g faina;
  • un praf de sare.
  • Topping:
  • 4 linguri de ketchup pentru pizza;
  • 150g muschi file;
  • 100g ciuperci;
  • 80g masline;
  • 200g mozzarella rasa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. Cand aluatul este gata se pune intr-un vas uns cu ulei. se unge cu ketchup, se adauga muschiul file taiat feliute, ciupercile spalate si taiate felii, maslinele feliate si mozzarella rasa. Pizza se baga la cuptorul preincalzit daca este in tava ori cratita sau se pune la foc mic, daca este in tigaie cu capac. Este gata cand se rumeneste frumos.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru blat mai mult si mai pufos, aluatul se poate pune la crescut direct in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

poa 1

12.05.2015, 12:13

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:10

dantes 1

13.05.2015, 08:15

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu somon afumat