Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella

de Andra_Constantinescu in Pizza, 11 Mai 2015 | 1055 vizualizari

 

Aluatul pentru blat este facut dupa reteta lui Merisor, iar mie imi place tare mult. Si mi-ar fi placut si mai mult daca nu uitam sa pun sare in aluat :)))
Am facut una in cuptor si una la tigaie.

 

INGREDIENTE

  • Reteta pentru doua pizza cu diametrul de 24 cm:
  • Aluat:
  • 25g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 200 ml lapte caldut;
  • 50 ml ulei;
  • circa 500g faina;
  • un praf de sare.
  • Topping:
  • 4 linguri de ketchup pentru pizza;
  • 150g muschi file;
  • 100g ciuperci;
  • 80g masline;
  • 200g mozzarella rasa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. Cand aluatul este gata se pune intr-un vas uns cu ulei. se unge cu ketchup, se adauga muschiul file taiat feliute, ciupercile spalate si taiate felii, maslinele feliate si mozzarella rasa. Pizza se baga la cuptorul preincalzit daca este in tava ori cratita sau se pune la foc mic, daca este in tigaie cu capac. Este gata cand se rumeneste frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru blat mai mult si mai pufos, aluatul se poate pune la crescut direct in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

poa 1

12.05.2015, 12:13

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:10

dantes 1

13.05.2015, 08:15

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza