Pizza cu piept de pui

de mirela0911 in Pizza, 25 Mai 2011 | 6697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt rasa sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • Pt. topping:
  • jumatate piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 lg ulei de masline
  • cateva masline
  • cascaval ras

Pt.sos:

  • 300 ml bulion
  • sare, zahar, piper dupa gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie.

Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum.

Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe latime. Ceapa se taie juliene iar ardeiului i se scoate semintele si cotorul dupa care taiem jumatati de rondele.

Carnea o punem la perpelit in cele 2 lg de ulei. Presaram sare si piper dupa gust si amestecam pana se albeste bine carnea si se rumeneste putin. Se adauga ardeiul si se lasa timp de 1 minut sa se perpeleasca si el. La sfarsit se adauga ceapa si se amesteca bine la fel timp de un minut. Se ia de pe foc.

Bulionul se pune intr-o craticioara sa dea in clocot, se adauga condimentele dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia jumate din cantitate si se intinde o foaie potrivita pt tava aragazului. Se unge cu sos dupa care se pune topping-ul din tigaie. Se pun ici colo masline, se rade deasupra cascaval si se da la cuptor pt aproximativ 20 minute (cand este facut si blatul si a prins si o culoare frumoasa deasupra).

Pt cealalta jumatate de blat am folosit un altfel de topping (ultimele doua poze).

Se serveste cu ketchup si cui ii place, la sfarsit o bere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si ardei