Pizza cu prosciutto

de InvatsaBucataresccom in Pizza, 4 Noi 2014 | 889 vizualizari

 

Wow, FANTASTIC! Credeți-mă ca este prima dată când fac pizza si blatul este patruns si un pic crocant. Prima pizza am făcut-o la 16 ani, si a iesit ca un c.., si de atunci tot incerc să găsesc reteta care să imi arate un blat pătruns si crocant! La un moment dat am crezut că doar cu un cuptor pe lemne sau un cuptor de restaurant te poate ajuta sa faci așa ceva, dar defapt sunt căteva “chichițe” de care trebuie sa ții cont. O să descrie rețeta pentru 2 pizze normale de cca. 25cm diametru. Deci…iată rețeta:

 

INGREDIENTE

  • Topping:
  • 150 ml roșii tocate in suc de rosii
  • 1 mână de buscuioc proaspat ( 2 lingurite busuioc uscat)
  • 200g mozzarella
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 ceapă roșie medie
  • 200g prosciutto ( puteți folosi ce mezel sau specialittate de carne vreți )
  • 1 mână mare de salată rucola
  • ulei masline si otet balsamic pentru dressing
  • Pt.blat:
  • 250g faină
  • 7g drojdie
  • 1 lingurița zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 160-180ml apă căldută
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto:

Prima dată, intr-un castron măricel amestecăm făina, drojdia și sarea peste care adăugam apă calduță până in momentul in care obiținem o cocă maleabilă, și care se lipeste un pic de degete, în acest moment adaugam uleiul. Dacă coca este incă lipocioasă mai adăugăm un pic de făină și o transformăm într-o bilă. Lăsăm coca in castron si o lasăm într-un loc cald la dospit cel puțin 30 minute ( eu am bagat coca in cuptor la 50 grade)


Îincingem cuptorul la 240 grade.


Frământăm coca cu un pic de făină si o impărțim in 2 portii egale. Luați o bucată si o intendeți intr-o foaie de 2 maxim 3 mm grosime, căt puteți de subțire. Puteți sa ii dati ce formă doriți, in funcție de ce fel de tavă aveti, formati un fel de bordura pe margini. Eu am o piatră pentru pizza pentru cuptor de bucatarie rotundă. Indicat este să incingeți tava odată cu cuptorul.


Intr-un blender băgați roșiile din cutie, impreună cu o mană de busuioc proaspăt ( sau 2 lingurițe de busuioc uscat), un praf de sare, uleiul de măsilne si macinati până devine o pastă.


Puneți pasta deasupra blatului cu o lingură si intindeți uniform un strat de 2-3 mm, adăugați mozzarella făcută bucățele, ardeiul si ceapa tăiată julienne. Ultima dată adăugați fâșiile de prosciutto deaspura.


Puneți niste mălai fin pe un blat de lemn, si trageți toata pizza pe el. Cănd cuptorul este incins, transferati pizza in cuptor in tava in care ați ales sa coaceți pizza. Lasați in cuptor pentru 12-15 minute.


Dupa ce ați scos la cuptor pizza, lasați-o sa se raceasca si intre timp faceți salata de rucola. Într-un castron puneți rucola, 1 lingurița de ulei de măsline, un strop de oțet balsamic, un praf de sare și piper, amestecați bine si puneți deasupra pizzei.

 

TIPS-URI

1

rulați blatul cât mai subțire

2

incingeți cuptorul si tava in prealabil

3

puneți ingredientele pe blat doar atunci când tava și cuptorul sunt incinse și vreți să dati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

04.11.2014, 14:38

Constelatialeu 1

04.11.2014, 15:42

Arata bine dar nu-i de mine...

Rocsi 1

04.11.2014, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt