Pizza cu rucola si prosciutto crudo

de Oana in Pizza, 31 Mar 2010 | 7524 vizualizari

 

Dupa ce am savurat din priviri reportajul lui Cristi despre Siclia, m-am hotarat sa incerc aceasta pizza, sincer, numai la ea ma gandeam :) Este de vis, intr-adevar! si inca nu mi-a iesit blatul ca la mama lui acasa si nici cuptor de pizza n-am...deci nu pot decat sa-mi imaginez cum era cea mancata de Cristi :) Oricum, mi-a iesit o bunatate! Ce modesta sunt...

 

INGREDIENTE

  • un blat de pizza
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
  • mozzarella
  • 1 vanata(eu am avut la congelator, coapta)
  • o mana mare de rucola
  • cateva felii de prosciutto crudo
  • parmezan ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rucola si prosciutto crudo:

Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici.


Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude, feliute foarte subtiri...cum nu aveam, am scos din congelator vinete coapte si am asezat din loc in loc printre feliile de mozzarella. Recunosc, are un gust nemaipomenit de la vinete!


Cuptorul trebuie sa fie bine incins, se pune tava pe gratarul de sus si se lasa pana s-a copt blatul.


Se scoate tava si imediat se aseaza feliile de proscitto crudo si rucola, apoi se presara parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline.


Puteti citi aici Jurnalul de Sicilia al lui Cristi PapaBun, cu sfaturi super, ultra, mega :|)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola si prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

04.04.2010, 13:38

Asa e

Oana 1

11.04.2010, 21:53

Azi am facut iar

gaby_duceag 1

11.04.2010, 22:01

si eu am facut azi pizza,dar io n-am rucolavin la voi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu galbiori