Pizza cu rucola si prosciutto crudo

de Oana in Pizza, 31 Mar 2010 | 9243 vizualizari

 

Dupa ce am savurat din priviri reportajul lui Cristi despre Siclia, m-am hotarat sa incerc aceasta pizza, sincer, numai la ea ma gandeam :) Este de vis, intr-adevar! si inca nu mi-a iesit blatul ca la mama lui acasa si nici cuptor de pizza n-am...deci nu pot decat sa-mi imaginez cum era cea mancata de Cristi :) Oricum, mi-a iesit o bunatate! Ce modesta sunt...

 

INGREDIENTE

  • un blat de pizza
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
  • mozzarella
  • 1 vanata(eu am avut la congelator, coapta)
  • o mana mare de rucola
  • cateva felii de prosciutto crudo
  • parmezan ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rucola si prosciutto crudo:

Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici.


Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude, feliute foarte subtiri...cum nu aveam, am scos din congelator vinete coapte si am asezat din loc in loc printre feliile de mozzarella. Recunosc, are un gust nemaipomenit de la vinete!


Cuptorul trebuie sa fie bine incins, se pune tava pe gratarul de sus si se lasa pana s-a copt blatul.


Se scoate tava si imediat se aseaza feliile de proscitto crudo si rucola, apoi se presara parmezan ras si se stropeste cu ulei de masline.


Puteti citi aici Jurnalul de Sicilia al lui Cristi PapaBun, cu sfaturi super, ultra, mega :|)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola si prosciutto crudo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

04.04.2010, 13:38

Asa e

Oana 1

11.04.2010, 21:53

Azi am facut iar

gaby_duceag 1

11.04.2010, 22:01

si eu am facut azi pizza,dar io n-am rucolavin la voi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateu de ficat

ieri la 23:18

Fursecuri duo

de GeorgiG 5

ieri la 22:59

Salata de sparanghel cu hering

ieri la 22:56

Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)

ieri la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu fructe de mare