Pizza cu salam, ciuperci si porumb

de Meea in Pizza, 21 Mar 2016 | 971 vizualizari

 

  Stiti ca ma feresc de framantat ca de foc, nu? Ei bine weekend-ul acesta mi-am luat inima in dinti si am facut o pizza de casa. Am framantat pana mi-au sarit capacele si mi-am promis mie ca primul lucru cand ma voi muta la casa mea este sa imi cumpar masina de framantat! Nici pat sau calorifer nu-mi pun, pana nu imi cumpar "scaparea mea" cand vine vorba de framantat :)).Bine,acuma si finalul a fost numai bun pentru stomac,asa ca,A MERITAT framantatul!

          Cred ca deja va ganditi mai bine sa comandati pizza si vreau sa va spun si o intamplare haioasa,sa va mai relaxati putin-sau poate nu! Sper doar ca mama sa nu citeasca aceasta postare haha:)). Cand am intins aluatul in tava,l-am intins cu ajutorul uleiului,mi se pare muult mai usor. Dar numai bine ca mi-a alunecat sticla de ulei din mana,unde credeti?Pe jos (AR FI FOST PERFECT),pe masa ( NICI NU MA INTERESA) dar nuuu....a cazut exact peste coltarul din bucatarie,ALB, imprastiind uleiul peste tot. ~HORROR~ :))ahaha. Si bineinteles ca m-a luat cu lesinurile, nici nu am mai observat ca sticla era deja jumatate cursa: pe coltar si pe podea.Am curatat si spalat tot si sincer parca arata mult mai fain coltarul acuma:)). Fiecare face cate o nefacuta in bucatarie,nu-i asa? Care este cea mai amuzanta peripetie a voastra in bucatarie?

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente(2 pizza):
  • 500g faina
  • jumatate de cub de drojdie proaspata
  • sare
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri ulei
  • un ou batut
  • apa calduta/lapte caldut pentru framantat
  • salam,cascaval,ciuperci,porumb
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam, ciuperci si porumb:

Ma ia deja cu transpiratiile cand ma gandesc iarasi la framantat:)).

Intr-un vas mare punem faina de jur imprejur,lasand in mijloc un cuib micut. Pe marginea vasului, peste faina, punem sarea. In mijlocul vasului faramitam drojdia, punem laptele caldut si zaharul si lasam sa se umfle amestecul.(aprox. 20 de minute,fara sa atingem vasul). Incepem framantarea prin amestecarea treptata a amestecului de drojdie cu faina de la baza si tot asa pana cand incorporam toata faina. Adaugam apoi uleiul si oul batut si la nevoie mai adaugam lapte/apa sau faina si framantam aluatul(eu l-am impartit in 2, l-am framantat pe rand si mi-au iesit 2 pizza).


Intindem prima bucata de aluat (sau depinde in cate ati impartit aluatul) cu sucitorul pe masa infainata apoi, ungem cu ulei aluatul si il intindem ,tot cu ajutorul uleiului,in tava.

Ungem aluatul cu pasta de rosii,presaram apoi salamul taiat cubulete,ciupercile taiate marunt si porumbul. Punem pe deasupra si cascaval ras si cimbru


Dam pizza la cuptor si repetam aceiasi pasi si pentru a2a pizza. Savuram pizza alaturi de un sos de rosii sau sos de maioneza cu usturoi .


O saptamana frumoasa sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog:http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/pizza-cu-salamciuperci-si-porumb.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Geanina87 1

22.03.2016, 09:47

ioanaloredana 1

17.05.2016, 18:37

poi pentru prima data cand fac pizza acasă și a ieșit fffff bună! merci... eu am facut-o cu blatul mai gros si ce mi-a ramas am facut si cateva placinte cu dulceață. ffff bun

Meea 1

18.05.2016, 00:01

Yaay ❤ Ma bucur sa aud asta! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pernute de pizza