Pizza cu somon afumat la tigaie

de Corinuta in Pizza, 15 Oct 2013 | 4175 vizualizari

 

Deci in primul rand nu ma asteptam sa-mi iasa din prima pizza la tigaie! Apoi nu ma asteptam sa-mi placa asa de mult asta cu somon, nu ca nu mi-ar place somonul, dar nu-l suport afumat......dar ce sa fac daca m-am trezit ca mi-a cumparat barbatul fara sa ma intrebe......bine ca a uitat sa cumpere unt!:)):)) Ideea e ca e foarte buna si cu somon afumat si la tigaie! E viva!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru topping
  • 100 g somon afumat
  • 150 g mozzarella feliata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 fir de ceapa verde
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu somon afumat la tigaie:

Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru.

Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se toarna peste faina. Se framanta aluatul 5 minute, se imparte in 2 bile egale si se lasa la dospit in loc caldut minim 30 de minute.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se intinde o bila de aluat cu mainile cat sa fie de dimensiunea tigaii, se pune in tigaie si se lasa 3-4 minute sa se coaca pe fiecare parte.

Cand e gata se adauga toppingul: sos de rosii, somonul taiat bucatele, feliile de mozzarella, ardeiul si ceapa taiate felii. Se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa cateva minute cat sa se topeasca branza, apoi se taie si se serveste!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti sa adaugati masline negre

2

ardeiul se poate inlocui cu o rosie feliata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu somon afumat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

16.10.2013, 15:07

excelent! sunt cu somonul afumat in frigider ca sa fac pizza bun rau si frumos

loredanaaa 1

04.11.2013, 23:10

cred ca-i bun si in tigaie,am sa fac si eu

Bya Ralu 1

23.04.2014, 23:10

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat