Prepararea aluatului:
Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu ulei si se lasa sa creasca aproximativ 15 - 20 min.
Dupa ce aluatul a crescut ,acesta se intinde si se aseaza cu ajutorul palmei intr-o tava de pizza unsa cu ulei.
Prepararea sosului de rosii:
Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 min. Se adauga apoi rosiile, pasta de rosii, frunza de dafin si zaharul. Se acopera cratita si se lasa la foc mic aproximativ 15 min pana se ingroasa sosul.
Se scoate frunza de dafin si se pune sosul peste aluat.
Deasupra sosului se puneti ce doritis, sunca, kaizer, salam, ciuperci,masline, carnaciori, rosii, ardei gras.
Se bate un ou, se rade cascavalul, se toarna peste compozitia de mai sus si se da la cuptor pentru aproximativ 20 min.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro