Pizza cu sos de rosii

de Bucataras Medi in Pizza, 8 Apr 2010 | 1563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • - 225 g faina
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1/2 cub drojdie
  • - 3 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 ceapa taiata fin
  • - 1 catel usturoi zdrobit
  • - 200 g rosii din conserva tocate
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - 1 frunza de dafin
  • - un varf cutit de zahar
  • Mai sunt necesare:
  • - 1 ou
  • - 100 g cascaval
  • - sunca, kaizer, ciuperci, salam, masline, carnaciori
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sos de rosii:

Prepararea aluatului:



Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu ulei si se lasa sa creasca aproximativ 15 - 20 min.

Dupa ce aluatul a crescut ,acesta se intinde si se aseaza cu ajutorul palmei intr-o tava de pizza unsa cu ulei.



Prepararea sosului de rosii:



Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 min. Se adauga apoi rosiile, pasta de rosii, frunza de dafin si zaharul. Se acopera cratita si se lasa la foc mic aproximativ 15 min pana se ingroasa sosul.

Se scoate frunza de dafin si se pune sosul peste aluat.

Deasupra sosului se puneti ce doritis, sunca, kaizer, salam, ciuperci,masline, carnaciori, rosii, ardei gras.

Se bate un ou, se rade cascavalul, se toarna peste compozitia de mai sus si se da la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

12.04.2010, 18:46

Poate o sa razi dar nici eu nu sunt prea priceputa in ceea ce priveste aluaturile.....................dar acest blat il face de cele mai multe ori George si ii iese grozav....................este un aluat tare bun,daca faci mai mult se poate tine si la frigider.........................

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 21:37

pai atunci, sp lui george sa-mi fak si mie si-l pun sigur la frigider

Bucataras Medi 1

13.04.2010, 08:05

gata pusikmea punem de un aluat.............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam si ciuperci