Pizza cu spanac

de alldaycooking in Pizza, 21 Apr 2011 | 1189 vizualizari

 

Din 1 kg faina aluatul ajunge pentru 3 pizza cu diametrul de 26 cm.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 20 gr drajdie uscata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • ulei de masline
  • apa
  • cateva cubulete de spanac congelat
  • cascaval
  • ceapa verde
  • branza topita
  • ierburi italiene
  • oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac:

Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea castronului am presarat sare si aproximativ 2 linguri de ulei de masline. Am adaugat aproximativ 400 ml de apa calduta si am framantat aluatul, in functie de consistenta aluatului se mai poate adauga apa. Am pus castronul in cuptor si l-am lasat la 40 de grade Celsius pana si-a dublat volumul. Am mai presarat foarte putin ulei de masline si am framantat din nou aluatul.


Am intins aluatul de paine in tava rotunda pentru pizza. Am preferat sa am un aluat ceva mai gros pentru acest gen de pizza. Grosimea aluatului intins in tava era de aproximativ 1 cm. Am pus branza topita si am intins-o cat mai uniform peste coca, apoi am pus ceapa vere taiata marunt. Am pus cuburile de spanac alternandu-le cu felii de cascaval. La sfarsit am adaugat cele 2 oua crude la mijlocul pizzei si am dat la cuptor. Am lasat la 180 grade Celsius pana cand albusul oualelor era copt, dupa care am marit temperatura la 200 grade Celsis pentru cateva minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Lau 1

21.04.2011, 21:19

alldaycooking 1

22.04.2011, 08:28

Multumesc frumos!

Un Paste fericit alaturi de cei dragi!

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:30

tia iesit super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza