Pizza cu şuncă şi ciuperci

de diaconta in Pizza, 30 Apr 2013 | 2887 vizualizari

 

Cei care mă cunosc,ştiu deja că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost aşa cum a spus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de pizza:
  • 1 cana si jumatate de faina (aprox.300 g)
  • 10 g drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • Sare,1/2 lingurita am pus eu
  • Optional o lingurita busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 200 g sunca
  • Cateva felii de prosciutto
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 200 g mozzarella
  • 100 ml suc de rosii
  • piper
  • Cateva rosii cherry
  • Cateva frunze de busuioc
  • Ketchup si sos Iuţel pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu şuncă şi ciuperci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.


Am lasat sa dospeasca.


Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.


Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.


Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.


La faza aceasta prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile de nu mai poţi….


Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))


N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.


Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.


Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.


Dupa o ora,am întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie si o pizza împaturita).


Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.


Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.


Eu am întors putin marginile peste umplutura.


Am pus la cuptor cam 20 de minute pâna s-a copt blatul.


Am servit cu ketchup si sos Iuţel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu şuncă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Ligia Bxl 1

24.07.2013, 00:01

ahh ce bine arata

diaconta 1

24.07.2013, 00:02

Ligia,prima mea pizza de care am fost multumita ))

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 00:14

grozava pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Summer