Pizza taraneasca

de Angelica in Pizza, 11 Oct 2013 | 1092 vizualizari

 

Nu stiam cum sa-i zic la pizza asta ca am facut-o asa, la repezeala si cu ce-am avut p'acolo prin frigider, asa ca i-am zis Pizza taraneasca ,cu toate ca e de fapt o o pizza.... cu ce-am avut p'acolo:)Nu conteaza cum ii ziceti, conteaza ca e tare buna:)
Pofta s-avem!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr. faina alba
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml.apa calduta
  • Topping:
  • 5 crengute de rosii cherry
  • 1carnat afumat de casa
  • 200 gr. piept de pui
  • 100 gr.bacon afumat
  • 20-25 bucati de mozzarella bilute
  • 1 broccoli mai mic
  • cimbru si oregano uscat
  • ketchup Univer
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:

Aluat:


1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.


2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.


3.Impartim aluatul in 2 bucati si modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1 ora sau pana si tripleaza volumul.


Topping:


1.Punem intr-o tigaie ulei de masline si prajim bine baconul taiat cuburi marunte si carnatul rondele.


2.Cand sunt prajite, le scoatem din tigaie si in uleiul ramas punem pieptul de pui taiat bucati potrivit de mari si condimentat cu sare si piper.


3.Cand este rumen-auriu il scoatem pe un servet de hartie.Il punem deoparte.


4.Intr-o craticioara punem apa la fiert cu sare.Cand fierbe, punem broccoli desfacut in buchetele mai mici.Il lasam sa fiarba la foc potrivit pana este patruns, dupa care il strecuram si il dam sub jet de apa rece.Il punem deoparte.


Asamblare:


1.Ungem toata suprafata feliei de aluat cu ketchup Univer, presarm putin cimbru si oregano si asezam pieptul de pui, baconul, carnatul, buchetelele de broccoli, rosiile cherry si mingile de mozzarella.


2.Dam tava la cuptor la foc iute-mediu pana pizza este rumena.


3.O scoatem, o garnisim cu frunze de busuioc proaspat si o servim alaturi de un ketchup dulce Univer.


Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lia_ 1

11.10.2013, 11:53

pofta avem destula chit ca m-am pus si eu pe facut pizza. e buna

Angelica 1

11.10.2013, 17:58

Fete mersi frumos!
Lia sa ai spor la treaba

mena29 1

11.10.2013, 18:41

Arata intr-un mare fel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu coronita