Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline

de Maria_Laura in Pizza, 31 Ian 2014 | 2152 vizualizari

 

Este prima mea reteta pe care o postez aici; sper sa va fie pe plac toate felurile/retetele de mancare pe care le voi propune, postandu-le aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 600 gr. faina
  • Mai avem nevoie de:
  • suncu/salam
  • cascaval -
  • ardei si/sau gogosari murati,
  • ciuperci
  • ceapa (optional),
  • masline,
  • ketchup, -
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline:

Ca sa facem aluatul punem in laptele caldut, drojdia si zaharul; asteptam ~5 min, pana creste putin, apoi adaugam sarea si faina si incepem sa framantam, se adauga si uleiul si se framanta in continuare. Aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana. Il puneti la dospit pentru aproximativ 30 minute!


Aluatul din aceaste ingrediente este pentru o tava destul de mare, ~40/40 cm, (eu am facut o cantitate dubla de aluat, din care mi-au iesit 2 tavi de pizza si cateva gogosi :) )


Dupa ce aluatul a dospit, il intindem si il punem in tava.


Si incepem: ungem aluatul cu Ketchup, apoi punem cascavalul ras, salam/sunca, ciuperci, masline, ardei/gogosar, ceapa (optional) si oregano. Peste toate acestea mai adaugam cascaval ras si o punem la cuptor aproximativ 20-30 min.


Pentru ca in familie am persoane care nu consuma cascaval, eu am facut doua feluri de pizza... una cu cascaval si una fara. Asadar la pizza fara cascaval ordinea ingredientelor a fost astfel: aluat, ketchup, sunca/salam, ciuperci, ardei/gogosar, masline, ceapa, oregano; am pus-o la cuptor, iar cand a fost de jumatate coapta, am pus 4 oua intregi (batute putin inainte) si am acoperit toata pizza. Si cum spuneam, mi-a ramas aluat si am facut si cateva gogosi!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (12)

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 21:03

Bun venit

Ubulika 1

31.01.2014, 21:22

super

Rocsi 1

01.02.2014, 20:05

Bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!