Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline

de Maria_Laura in Pizza, 31 Ian 2014 | 2325 vizualizari

 

Este prima mea reteta pe care o postez aici; sper sa va fie pe plac toate felurile/retetele de mancare pe care le voi propune, postandu-le aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 600 gr. faina
  • Mai avem nevoie de:
  • suncu/salam
  • cascaval -
  • ardei si/sau gogosari murati,
  • ciuperci
  • ceapa (optional),
  • masline,
  • ketchup, -
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline:

Ca sa facem aluatul punem in laptele caldut, drojdia si zaharul; asteptam ~5 min, pana creste putin, apoi adaugam sarea si faina si incepem sa framantam, se adauga si uleiul si se framanta in continuare. Aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana. Il puneti la dospit pentru aproximativ 30 minute!


Aluatul din aceaste ingrediente este pentru o tava destul de mare, ~40/40 cm, (eu am facut o cantitate dubla de aluat, din care mi-au iesit 2 tavi de pizza si cateva gogosi :) )


Dupa ce aluatul a dospit, il intindem si il punem in tava.


Si incepem: ungem aluatul cu Ketchup, apoi punem cascavalul ras, salam/sunca, ciuperci, masline, ardei/gogosar, ceapa (optional) si oregano. Peste toate acestea mai adaugam cascaval ras si o punem la cuptor aproximativ 20-30 min.


Pentru ca in familie am persoane care nu consuma cascaval, eu am facut doua feluri de pizza... una cu cascaval si una fara. Asadar la pizza fara cascaval ordinea ingredientelor a fost astfel: aluat, ketchup, sunca/salam, ciuperci, ardei/gogosar, masline, ceapa, oregano; am pus-o la cuptor, iar cand a fost de jumatate coapta, am pus 4 oua intregi (batute putin inainte) si am acoperit toata pizza. Si cum spuneam, mi-a ramas aluat si am facut si cateva gogosi!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 21:03

Bun venit

Ubulika 1

31.01.2014, 21:22

super

Rocsi 1

01.02.2014, 20:05

Bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj