Pizza cu ton

de Bucataras Medi in Pizza, 11 Oct 2013 | 2548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata dizolvata intr-o lingura cu lapte
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • Pentru topping
  • 2 cutii ton bucati in ulei
  • o mana masline fara samburi
  • 6 felii branza Gouda
  • 2 linguri capere
  • 3-4 linguri sos de rosii
  • cateva picaturi ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam  rand pe rand. drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano ,uleiul si la final apa.Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic.  Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de 1 ora.Aluatul crescut il asezam intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si cu ajutorul  varfurilor degetelor intindem aluatul pe toata suprafata tavii.Ungem aluatul cu ulei de masline si sos de rosii iar apoi urmeaza sa adaugam topingul in ordinea dorita de fiecare.Tonul trebuie sa-l scurgem de ulei.Preincalzim cuptorul.Dam la cuptor la 220 grade timp de 15-20min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam picant de pui si mozarella